September 2014

Isu Iklan BSN di Portal Pro Pembangkang MalaysiaKini. So lepas ni iklan Pro BN mesti buat kat kawasan BN dan tak boleh ada di kawasan PR. Sebab menteri2 Malaysia semua agensi kerajaan untuk BN saja. Haramkan sesiapa penyokong PR yang buka acc di BSN 😂 kikiki

Pihak Pengurusan BSN yang membuat keputusan untuk mengiklan di MalaysiaKini, mengapa pula Menteri Kewangan Kedua Dato' Seri Ahmad Husni Hanadzlah serta Dato Ahmad Mazlan pula dicari?

Ini macam ada yang tidak kena. Umpama baling batu sembunyi tangan. Jika BSN membuat keputusan sedemikian, amat wajar sekali mereka tindakan mereka dipersoalkan bukannya Kementerian Kewangan kerana ia bukan dipihak yang membuat pembayaran!

Nak buat pembunuhan watak (character assasination) sekalipun biarlah cerdik. Tak fasal orang yang tidak ada kena mengena pula dibabitkan!!

Cerdik sikit boleh?!

Ni berberapa pandangan yang di ambil bagi menjawab penulis portal tersebut

Merujuk kepada artikel yg di keluarkan oleh sebuah blog berkenaan MKII Dato Seri Ahmad Husni Hanadzlah dan Dato Ahmad Maslan selaku timbalan menteri kewangan perlu menjawab isu BSN membeli iklan di dalam portal Malaysiakini, saya tidak nampak di mana keperluan untuk menteri dan timbalan menteri menjawab. BSN adalah sebuah institusi perbankan yang mempunyai produk2 untuk diniagakan, sudah tentu mereka mencari tapak/ruang iklan yang mempunyai pasaran yang lebih luas. Tiada salahnya mereka membeli dari portal yang terkenal dengan jumlah viewer yang ramai kerana BSN bukan hanya untuk orang melayu. Jadi apa signifikannya perkara ini dengan menteri dan timbalan menteri?

Dan lagi pendapat orang IT

Iklan ni dia beli mengikut sais boxnya iaitu mengikut pixelnya. Iklannyq akan dipamerkan kedalam box iklan dimana2 website yg mempunyai ruang pengiklanan ini mengikut client yang di pilih la. Tujuan nya adalah untuk mass reach to all audience. Ianya boleh berada dimana2 websites. Saya sendiri pernah buat iklan sebegini. Kalau nak lebih tau, meh berhubung ngan saya. Saya boleh ajarkannya. Foc je

DAN INI JAWAPAN CEO BSN - SILA SHARE

"It's now confirmed that the advertisement was actually blasted by the Ad agency called Innity that our Marketing Dept had earlier engaged. This was inadvertently done dispite being told to avoid certain portals. I need to reiterate that we had never gone to Malaysiakini ourselves to place any advertisements neither do we hv any budget for it. It was unintentional and the agency has been told to stop the advertisement blasting immediately. I'll forward the text from my strategic Comms for you to gauge the extent of the damage. My apologies for all the unnecessary trouble from this blunder.  Thank You

P/S: The facts is the agency runs our ad onto multiple sites. Those who has clicked to see the pop up ad on malaysiakini the past 1 week is 2,734"

Ratu Naga: saya tahu apa yang anda sedang lakukan ya ☺️